OM SWINGUM

Swingum
Swingum är en religiöst och politiskt obunden dansförening i Umeå som på ideell basis skall vara ett forum för traditionell afro-amerikansk swingdans som har ursprunget i 1920/30-talets New York.
Föreningen verkar för att sprida och förankra intresset för swingdans och dess kultur i Umeå med omnejd, samt bereda tillfällen för föreningens medlemmar att dansa swing! Du kan bli medlem i föreningen genom att lösa årsmedlemskap: Bli medlem här.

Här kan du läsa föreningens stadgar.

Organisation
Kärnan i Swingums organisation är våra olika arbetsgrupper. Varje grupp arbetar ideellt med sitt område. Alla har ett stort intresse för Lindy hop och tycker att det är roligt att engagera sig bakom kulisserna. Tillsammans gör vi Swingum till en levande förening, där mångfalden kan utvecklas. Om du har tips och idéer och vill vara med i någon av arbetsgupperna får du gärna kontakta oss.

SWINGUMS ARBETSGRUPPER

Dansvärdsgruppen
Om du är social, pålitlig, ansvarsfull och tycker om att hälsa på människor, så kan denna grupp vara något för dig! Dansvärdsgruppen arbetar som värdar under Swingums danskvällar. Vi i gruppen ställer i ordning danssalen för att få en mysig atmosfär samt tar hand om kassan vid entrén och bemötande av dansarna. Vi jobbar alltid i par så att båda också får mycket tid att dansa och ha roligt under kvällen! Gruppen fokuserar också på att skapa en välkomnande vi-känsla.

Instruktörer
Om du älskar att dansa, vill lära andra samtidigt som du lär dig själv, har lätt för att bryta ner komplexa mönster för att förmedla dem och tycker om att sätta dig in i andras danssteg så passar du jättebra här! Instruktörsgruppen arbetar med att utveckla och förbättra kursverksamheten. De undervisar olika typer av swing-dans som Swingum erbjuder t. ex. Lindy hop, Balboa, Autentisk jazz, Charleston med mera.

Fikagruppen
Om du vill ge dansarna lite mer energi att spendera på dansgolvet och du tycker om att baka eller att köpa in en lockande blandning godbitar till fikabordet, så är det här din grupp!

ELLA
ELLA är en förkortning för Externa Lärare & Lösningar på Allt. Medlemmar i ELLA planerar roliga kurshelger där externa internationellt kända lärare undervisar Swingums dansare i Umeå.

DJango
Om du tycker att de olika stilarna i swingmusiken är fascinerande och du vill skapa en fin musikblandning som passar olika dansnivå och bidrar till mycket dansglädje, så är DJgruppen den perfekta platsen för dig. DJango är Swingums musikaliska DJ-grupp som spelar musik på Swingkvällarna och bokar orkestrar till Lindy Hop Live!

Marknadsföringsgruppen
Om du vill hitta nya sätt för Swingum att synas och höras och tycker om att söka och publicera roliga och inspirerande filmklipp på Swingums sidor, så kommer denna grupp att passa just dig! Marknadsföringsgruppen arbetar med att marknadsföra Swingum, att utveckla föreningens hemsida och att se till att föreningen är representerad via olika sociala medier. Gruppen kännetecknas av en stark vi-känsla och kreativitet där allas idéer är välkomna!

Styrelsen
Styrelsen har det ansvaret för föreningens verksamhet och ekonomi. Utöver detta ansvar arbetar dem mot att utveckla Swingum som en stark del av Umeås kulturliv!

NY I EN ARBETSGRUPP?

Du som går in i en av Swingums arbetsgrupper kommer att behöva tillgång till

Swingweb, ett webbaserat verktyg där vi har alla adresslistor, deltagarförteckningar för kurser och arbetsgrupper, bokföring m.m.

– Swingums Dropbox-mapp där vi lägger allt planeringsmaterial, protokoll etc.

För att få tillgång till detta ska du göra så här:

1. Be ledaren i din arbetsgrupp att meddela Swingums IT-avdelning att du har gått in i gruppen. Då kommer du att bli registrerad som medlem i arbetsgruppen, vilket bl.a. innebär att du får alla mail som skickas till gruppens e-postadress (se nedan).

2. Sedan kommer du att få ett mail som förklarar hur Dropbox fungerar.

3. Svara på det mailet (även om du redan har Dropbox och även om du inte tänker använda Dropbox) så att IT-avdelningen vet att du finns och vilken e-postadress du använder.

4. När du svarat kommer du att få behörigheter i Swingweb och ett tillfälligt lösenord så du kan logga in och sätta upp ditt inloggningskonto.

Om du behöver hjälp att förstå hur du kan använda Swingweb och Dropbox så kan du fråga ledaren för din arbetsgrupp – eller hör av dig till IT-avdelningen.