15 – 17 maj 2020

U May Swing 2020 erbjuder Lindy Hop klasser med internationella och lokala instruktörer. Allt på bekvämt gångavstånd i centrala Umeå.

Varje nivå (förutom nybörjare) erbjuds ca nio timmar av både lindy hop och tasterklasser. Välkomstparty fredagkväll med DJ. Dansa till live musik lördag kväll på Folkets Hus. Helgen avslutas på söndag eftermiddag med en mysig tedans på Ordenshuset!

Priser
Nivå A:
Nybörjare (short track): 800 SEK

Nivå B-E:
Early Bird (dec – feb): 1300 SEK
Ordinary Bird (mar – apr): 1400 SEK
Late bird (apr – maj): 1500 SEK

Anmälan öppnar 15:e december!

Vi måste tyvärr meddela att vi är tvugna att ställa in U May Swing 2020, på grund av det rådande världsläget med Corona. Vår ambition är nu att blicka framåt mot U May Swing 2021 istället. Hoppas vi ses då!

Redan betald anmälningsavgift

Har du redan betalt anmälningsavgiften för workshopen så kommer den att automatiskt att sättas som tillgodo. Det innebär att du kan använda den betalda avgiften för andra kurser i Swingums regi senare. Vill du hellre ha avgiften återbetald så måste du kontakta oss via info@swingum.se och meddela det. Ange då anmälningsreferensen samt kontouppgifter för var pengarna ska skickas.

Until we meet again – stay healthy.

Regards

Swingum team

Nivåer:

A (Nybörjare): Du har aldrig tidigare dansat lindy hop. Eller så har du provat lite grann några gånger och kan grundsteg och ett par-tre turer. Hur som helst så tar vi det hela från början med grundsteg på sexor och åttor, och du får lära dig de grundläggande turerna som passeringar, swingout och charleston.

B (Nybörjarmedel): Du har deltagit i minst en lindy hop grundkurs och kan grundläggande turer som passeringar, swingouts och Charleston. Du har antagligen dansat regelbundet mindre än 1 år och kanske även vågat dig ut på socialdansgolvet. Nu vill du prova på nya roliga steg, figurer och tekniker i din swingdans.

C (Medel): Du har deltagit i flera fortsättningskurser och har troligen dansat regelbundet, både kurser och socialt, i 1-2 år. Du har lätt att blanda sexor och åttor, börjar bli van vid att dansa i högre tempo och är inte rädd att utmanas med nya figurer, teknik och musikalitet.

D (Medelavancerad): Vid det här laget har du dansat aktivt i flera år, och du är som fisken i vattnet på socialdansgolvet. Du lyssnar in musiken, kan variera ditt fotarbete, dansa i högre tempon och lägga till styling och variationer i din dans. Den här nivån är det bra att stanna på ett tag.

E (Avancerad): Du har dansat swing lääänge och dansar på en avancerad nivå, kanske undervisar du även själv. Troligen har du gått alla kurser som erbjuds i din lokala förening, deltagit i workshops på andra platser och vill ha mer! På denna nivå går undervisningen i ett högt tempo och är en utmaning även för erfarna dansare.

Audition: Om du siktar på Nivå E (avancerad), så anmäler du dig till D/E. Då kommer du få delta i en audition där du blir placerad i antingen D eller E. Siktar du på nivå D behöver du inte delta i auditionen.

Instruktörer

Viktor & Wilma


Syskonen Edlund började dansa bugg när de var sju (Viktor) och sex (Wilma) år. På ett mindre dansläger i Luleå fick de se Lindy Hop och Boogie Woogie och fastnade för det direkt. De är till stor del självlärda och idag är de del av de Svenska nationella lag som uppträder i både Boogie Woogie och Lindy Hop, med många imponerande meriter. För att bredda sin kunskap har de studerat
jazz, modern dans, ballet och koreografi på ett dansgymnasium.

Idag reser de runt i världen och dansar tillsammans, en av deras favorit är danslägret i Herräng. Där och på andra evenemang så har de fått många influenser från legendarer från hela världen. Både Viktor och Wilma har varit med i ett flertal föreställningar, de älskar att lära ut, socialdanser, uppträda och tävla. De tycker att den sociala scenen är lika viktig som tävlingscenen och båda delar är viktig för att bli en bra Swing-dansare. Att dansa är deras passion! Tillsammans vill de sprida glädjen att dansa, runtom i världen. De säger själva att dans en inofficiell fredsrörelse som enar, förbrödrar skapar en glädje likt inget annat!

3:e lärarparet

To Be Announced!

Isabella & Pontus


Isabella Gregorio är en välkänd internationell dansare. Hon undervisar och uppträder runtom i världen, och ger energi till sina studenter och publiker av alla åldrar.
Hon är välkänd för sin galna stil och sin uttrycksfulla dans. Hennes professionella karriär började i Italien 2002 och hon tog snabbt flera titlar på internationella tävlingar och instruerade över världen tillsammans med Vincenzo Fesi. Isabella har testat på flera danser sedan hon var liten.

Pontus Persson har dansat sedan han var 5 år gammal, tävlat sedan har var 6, och började lära ut professionellt sedan han var 16. Efter skolan flyttade han till Stockholm för att utveckla sin dans tillsammans med Harlem Hot Shots, en svensk dansgrupp. Sedan dess har han spridit dansen genom föreställningar, tävlingar och kurser.

Isabella och Pontus började dansa tillsammans i januari 2011. Deras klasser är kända för att vara högst pedagogiska, tekniska och fokuserad på individuell förbättring.

Band

Gentlemen & Gangsters

“The Gentlemen & Gangsters play traditional New Orleans hot jazz with a touch of swing. Focusing on authenticity in content and delivery, as well as a solid, driving rhythm, the group strive to play music that moves you and that stays true to the style of jazz giants such as Louis Armstrong, Bix Beiderbecke, Muggsy Spanier, Sidney Bechet, Duke Ellington, etc. Playing mainly for the lindy hop community, they perform all over Europe on a regular basis and dancers from all over the world have praised them for their energy, presence, and sensitivity to what matters to a dancing audience. The Gentlemen & Gangsters play jazz music as it was meant to be played: with the flair and sophistication of true gentlemen, yet with the grittiness and brute force of hardened gangsters.”

International Traditional Jazz Dance & Music Festival – HARLEM 2013 (Vilnius, Lituenia)

Bandets sida på Facebook

Foto taget från bandets hemsida (http://gentlemenandgangsters.com/)

60 Seconds Challenge

Under helgen så bjuder vi in de som vill att förbereda en liten dans, max 60 sekunder, att visa upp på lördagskvällen. Det ska vara Swing relaterat och du bestämmer själv om du vill göra det solo, som ett par eller som ett team. Komihåg, det behöver inte vara bra, men det måste vara kort! Skicka ett mejl före helgen till info@swingum.se med en liten heads-up att du antar utmaningen, och om det är möjligt, även en ljudfil med musiken du vill dansa till.

Schema

To Be Announced!

Reser du till Umeå?

Det finns möjlighet att skriva upp sig om du har en ledig säng till en trött Lindy vän eller om du behöver en säng att sova i.Vi kan inte garantera något men vi försöker så gott vi kan med att match anmälningarna när de sakta trillar in.

Umeå är beläget i norra Sverige och har bra infrastruktur via tåg, flyg (UME), färja, buss (t.ex. Y-buss från Stockholm) och fina vägar (E4 och E12).