Med Joanna & Henric Stillman och Gustav Jakobsson & Laia Puig

17 – 19 maj

U May Swing 2019 erbjuder lindy hop-kurser med internationella och lokala instruktörer på 4 nivåer. Allt på bekvämt gångavstånd i centrala Umeå.

Varje nivå erbjuds ca 9 h kurs av både lindy hop och tasterklasser. Dessutom swingparty med DJ fredag kväll och party med Live-musik lördag kväll på Umeå Folkets hus. Helgen avslutas på söndag eftermiddag med en mysig tedans på Ordenshuset.

Anmälan öppnar söndag 17 Februari kl 00:00 (natten mellan lördag och söndag).

Vi har glädjen att presentera Henric och Joanna Stillman från Sverige, samt Gustav Jakobsson och Laia Puig som är baserade i Barcelona och Stockholm.

Några av Swingums lokala instruktörer kommer också att undervisa under helgen.

Läs mer om Henric och Joanna: www.henricandjoanna.com
Läs mer om Gustav och Laia: www.gustavandlaia.com

Priset för workshopen är enligt följade stege:
Early Bird under februari: 1000 SEK
Ordinarie pris under mars: 1200 SEK
Late registration-pris från och med april: 1300 SEK
Ta mig direkt till bokningen!

Priset inkluderar kurser, alla tasterklasser samt inträde till alla socialdanser. Om man inte vill ta kurs kan man komma till respektive socialdans och betala inträde på plats (kontant eller Swish).

U May Swing arrangeras av den ideella föreningen Swingum.

Nivåer:

A (Nybörjarmedel): Du har deltagit i minst en lindy hop grundkurs och kan grundläggande turer som passeringar, swingouts och Charleston. Du har antagligen dansat regelbundet mindre än 1 år och kanske även vågat dig ut på socialdansgolvet. Nu vill du prova på nya roliga steg, figurer och tekniker i din swingdans.

B (Medel): Du har deltagit i flera fortsättningskurser och har troligen dansat regelbundet, både kurser och socialt, i 1-2 år. Du har lätt att blanda sexor och åttor, börjar bli van vid att dansa i högre tempo och är inte rädd att utmanas med nya figurer, teknik och musikalitet.

C (Medelavancerad): Vid det här laget har du dansat aktivt i flera år, och du är som fisken i vattnet på socialdansgolvet. Du lyssnar in musiken, kan variera ditt fotarbete, dansa i högre tempon och lägga till styling och variationer i din dans. Den här nivån är det bra att stanna på ett tag.

D (Avancerad): Du har dansat swing lääänge och dansar på en avancerad nivå, kanske undervisar du även själv. Troligen har du gått alla kurser som erbjuds i din lokala förening, deltagit i workshops på andra platser och vill ha mer! På denna nivå går undervisningen i ett högt tempo och instruktörerna kan här föreslå att du byter till en annan nivå, om de tror att du skulle kunna tillgodogöra dig mer där. Är du osäker på om det här är nivån för dig – fråga dina lokala instruktörer eller en avancerad dansare du har förtroende för.

Tasters

Tap taster: A brief introduction to tap dance. Explore the creation of sounds, challenge your coordination and get some inspiration to bring into your swing dancing. Tap shoes are not required, but it’s good with a shoe with heal.

Balboa: Try balboa which is a close embrace swing dance from the 1930’s. The dance has smaller steps and other rhythms compared to lindy hop and provides a different feeling. Suitable to somewhat faster swing music.

Fast dancing: Come and learn some tips and trix for surviving on the social dance floor when the tempo gets higher. Suitable for level A and level B.

St Louis Shim Sham: A crash course in a solo jazz routine. Here you will get a taste of a variety of jazz steps in a fun choreography in a moderate tempo.

Collegiate shag: A taster of another swing dance from the 1920’s and -30’s. Primarily done to uptempo swing and pre-swing jazz music. An opportunity to widen your experience in swing dances.

Boka din plats nu

Nivå B

FRIDAY – CLASSES

Title
Day Time A B C D
FRI 1830-2000 LOKE
(GJ/LP)
LOKE
(GJ/LP)
MIKLAGÅRD
(JS/HS)
MIKLAGÅRD
(JS/HS)
2000-2200 SOCIAL DANCING
LOKE

Locations

All classes and parties take place at Umeå Folkets Hus, Skolgatan 29, Umeå (Loke, Miklagård, Studion and Balder are rooms in Folkets Hus).

Exception: Last social dance at Sunday, which is at Ordenshuset, Sveagatan 8, also in central Umeå.

SATURDAY – CLASSES

Title
Day Time A B C D
SAT 0930-1100 STUDION
(JS/HS)
LOKE
(GJ/LP)
1100-1230 LUNCH
1230-1400 MIKLAGÅRD
(AG/MB)
STUDION
(JS/HS)
LOKE
(GJ/LP)
1410-1540 MIKLAGÅRD
(JS/HS)
STUDION
(AG/EL)
LOKE
(GJ/LP)
(pause)
1900-2000 Tasters & Intro
(see separate schedule below)
2000-2100
2100-0000 SOCIAL DANCING
STUDION

SUNDAY – CLASSES

Title
Day Time A B C D
SUN 0930-1100 LOKE
(GJ/LP)
MIKLAGÅRD
(JS/HS)
1100-1230 LUNCH
1230-1400 BALDER
(LB/LD)
LOKE
(GJ/LP)
MIKLAGÅRD
(JS/HS)
1410-1540 BALDER
(GJ/LP)
LOKE
(JS/HS)
MIKLAGÅRD
(HP/LB)
1600-1900 SOCIAL DANCING
ORDENSHUSET

TASTERS & INTRO

Title
Day Time
SAT 1900-2000 Tap
MIKLAGÅRD - (HP)
Balboa
LOKE - (EL/LB)
Fast Dancing - suitable for level A+B
STUDION - (AG/MB)
2000-2100 St Louis Shim Sham
MIKLAGÅRD - (LD)
Shag
LOKE - (HP/LB)
Lindy Hop intro for beginners
STUDION

Teachers

Title
  • JS/HS - Joanna & Henric Stillman
  • GJ/LP - Gustav Jakobsson & Laia Puig
  • AG - Anna Grön
  • EL - Erik Lindahl
  • HP - Henrik Persson
  • LB - Linda Brynolfsson
  • LD - Lars Dahlberg
  • MB - Mikael Brändström

Lärare

Henric och Joanna Stillman
Detta fenomenala danspar har stor lärarerfarenhet och de delar delar både kärlek och entusiasm till dansen och vet hur man presenterar den för en publik liksom för ett gäng kursdeltagare.  De är välkända inom lindy hop scenen och har undervisat världen över. Singapore, Washington, Perth, Hongkong, Paris, Buenos Aires är några ställen som de har varit inbjudna till.

Gustav Jakobsson och Laia Puig

Gustav kommer från en bakgrund fylld av sport och hade sin första kontakt med Lindy hop i Härräng. Han blev förälskad i dansen med en gång och ända sen dess, har tillägnat mycket av sin tid åt att lära sig mer om denna underbara dans.

Nu är han danslärare på heltid, baserad i Stockholm. Gustav lär ut dansen med rytm och flöde i fokus.  Gustav övar ständigt med att förbättra sin rörelse genom att solo jazz och lindy hop.

Laia började dansa vid sex års ålder och i sex år dansade hon dagligen balett, modern dans och flamenco. När hon var 12 år började hon träna och tävla i Ballroom. Vid 19 ville hon inte fortsätta med Ballroom och hon gick med på att gå med sina föräldrar till en Lindy Hop-dans. Hon älskade vad hon såg i dansen och började omedelbart ta Lindy Hop-lektioner. Laia fortsatte att dansa så mycket som hon kunde under sina år vid universitetet där hon studerade för att bli kemist.

Nu är hon dansare och lärare i Stockholm, ​​hon fokuserar sin undervisning på att ge sina elever en stark rytm och att aktivt kunna delta i dansen. Hon strävar ständigt efter att förbättra sin dans och rörelse genom att arbeta på sin solo jazz lika mycket som hennes lindy hop. Hon försöker koppla glädje, rytm och barnasinnet till hennes dans.

Swingums instruktörer

Henrik Persson
Henrik har dansat swing sedan 2006 och undervisar sedan många år, både i Sverige och utomlands. Socialdans, tävlingar och uppvisningar i många olika sammanhang inspirerar honom att hela tiden utveckla dansen. Som instruktör ger Henrik deltagarna både inspiration, tekniska tips och spännande rytmer som uppmuntrar till mer swingdans!

Anna Grön
Anna har dansat lindy hop sedan 2010 och dansar även bugg, foxtrott och folkdans sedan barnsben. Hon strävar efter de stunderna när kontakten, lyhördheten och den egna balansen gör att båda i dansparet kan ta initiativ till rytmiska variationer och tillsammans ta ansvar för dansen och dansglädjen.

Lars Dahlberg
Lars har dansat lindy hop i drygt fyra år och tar nästan varje tillfälle att snöra på sig dansskorna. Han är en generös dansare med enorm dansglädje som inspirerar både på och utanför dansgolvet. Har även en förkärlek till balboa och drar sig inte för att reva av en och annan jazzrutin.

Linda Brynolfsson
Linda är Swingums egna isprinsessa med känsla för elegans och musik. Har dansat lindy hop sedan 2013 och blev fast direkt. Även autentisk jazz och balboa ligger henne varmt om hjärtat. Dansglädjen är det som driver henne och det är just den glädjen hon vill sprida till andra.

Mikael Brändström
Mikael är en glad instruktör som varit verksam inom Swingum och lindy hop i drygt 5 år. Målet som instruktör handlar om att kunna hjälpa andra kunna hitta all den glädje som finns i lindy hop! Finns glädjen, så kommer lärandet på köpet.

Erik Lindahl
Erik gick sin första swingdanskurs 1996 och har undervisat lindy hop sedan 2005. Dansar dessutom gärna autentisk jazz och balboa. Älskar de rytmiska och musikaliska inslagen i swingdanserna.

Reser du till Umeå?

Det finns möjlighet att skriva upp sig om du har en ledig säng till en trött Lindy vän eller om du behöver en säng att sova i.Vi kan inte garantera något men vi försöker så gott vi kan med att match anmälningarna när de sakta trillar in.

Umeå är beläget i norra Sverige och har bra infrastruktur via tåg, flyg (UME), färja, buss (t.ex. Y-buss från Stockholm) och fina vägar (E4 och E12).