Swingum Spring Jump2018-04-26T23:46:47+00:00

5-6 maj, Umeå, Sverige

OM SWINGUM SPRING JUMP

Swingum Spring Jump erbjuder lindy hop kurser med internationella och lokala instruktörer på 3 nivåer. Varje nivå erbjuds ca 10 timmar av kurs av både lindy hop och tasterklasser. Dessutom live-musik i Studion på Umeå Folkets Hus lördagkväll med storbandet Renhornen, och söndagen avslutas med ett after party efter kurserna på Umeå Folkets Hus, kl. 16.40-19.30.

Priset 700 SEK inkluderar kurser, alla tasterklasser samt inträde till alla danser. Priset vid dörren för socialdansare som ej vill ta kurs är 150 SEK på lördagkväll (100 SEK för Swingum medlemmar), och 50 SEK på söndag eftermiddag.


KLASSER

Det finns tre Lindy hop nivåer och dessutom finns det tasters för alla nivåer att pröva på, både solo- och pardans.

Nivå A

Du har redan deltagit i minst en lindy hop grundkurs, känner till begrepp som passeringar, swingouts och Charleston, och vill fortsätta utveckla din swingdans.

Du har antagligen dansat regelbundet mindre än 1 år.

Nivå B

Du har deltagit i minst en lindy hop grundkurs samt gått flera fortsättningskurser.

Du är ambitionerad och vill delta i allt som kommer i din swingväg, och är inte rädd att utmanas med ny teknik, figurer eller musikalitet.

Nivå C

Du har redan dansat swing lääänge, och har gått alla kurser som erbjuds i din lokala förening. Du har antagligen deltagit i nationella eller internationella event, så som Herräng och The Snowball, och vill ha mer! På den här nivån kan instruktörerna föreslå att du byter till en annan nivå, om de tror att du skulle kunna tillgodogöra dig mer där. Är du osäker på om det här är nivån för dig – fråga dina lokala instruktörer eller en avancerad dansare du har förtroende för.

Anmälning – Nivå A
Anmälning – Nivå B
Anmälning – Nivå C

SCHEMA

Fredag Uppvärmningsparty 19-22. Vi börjar med en temaklass (solokoreografi) med spins and turns på 1h 19-20, följt av 2h socialdans i Loke 20-22

Lördag: klasser 10.00 – 18.00, lindy hop intro från 20.00 – 21.00 och storbands live-musik 21.00 – 00.00

Söndag: klasser 9.30-16.40, after party 16.40-19.30

Detaljerad nedladdningsbart schema (pdf) Uppdaterat 26 april

LÄRARE

Anni Heikkinen

Anni forskar och undervisar på Uleåborgs universitet för tillämpade vetenskaper och hon är också en del i SwingO – Oulu Swing Society, som arrangör och lindy hop lärare. Som lärare är hennes mål att hjälpa dansare att finna deras egna röst, kreativitet, glädje och frihet att dansa.

Saku Päivärinta

Saku hittade hans passion för Lindy hop 2007. Sedan dess har han deltagit i workshops och tävlingar på hemmaplan och på den internationella arenan. Hans repertoar går hela vägen från Lindy hop till Balboa och stepp. Han är känd för sitt energetiska sätt att dansa, kryddat med skiften i dynamik och rytmik.

SWINGUM LOKALA INSTRUKTÖRER

Linnea Helmersson, Erik Lindahl, Linda Brynolfsson, Mats Waara, Linnea Henrysson, Henrik Persson, Lars Dahlberg med flera…. De delar med sig av många års danserfarenhet från olika klasser runt om i världen.

PARTYN

Lördagkväll 21.00 – 00.00: storbands live-musik med Renhornen i Studion på Umeå Folkets Hus.

Söndag 16.40 – 19.30: helgen avslutas med ett after party efter kurserna på Umeå Folkets Hus.

När live bandet fikar spelar Swingums DJ group, DJango, musik som får dig att dansa ännu mer.

Ett möjligtvis party på fredag är under diskussion.

Resande till Umeå

Det finns möjlighet att skriva upp sig om du har en ledig säng till en trött Lindy vän eller om du behöver en säng att sova i.

Vi kan inte garantera något men vi försöker så gott vi kan med att match anmälningarna när de sakta trillar in.

Umeå är beläget i norra Sverige och har bra infrastruktur via tåg, flyg (UME), färja, bus (t.ex. Y-buss från Stockholm) och fina vägar (E4 och E12).

Uppförandekod

Swingum vill erbjuda alla en säker, trevlig och välkomnande atmosfär. I och med detta förväntas samtliga som deltar i Swingums arrangemang följa denna uppförandekod. Uppförandekoden kommer att tillämpas vid samtliga av Swingums arrangemang. Swingum förväntar sig samarbete från alla deltagare för att försäkra samtliga om en trygg dansmiljö.

Behöver du hjälp? Skicka ett mejl till info@swingum.se eller ta kontakt med arrangör på plats.

Uppförandekod: kortfattad version
Swingum vill erbjuda alla en säker och trygg upplevelse i dansens värld. Detta oavsett köns tillhörighet, ålder, sexuell läggning, förmåga, fysiskt utseende, kroppsform, etnicitet eller religion (eller avsaknad av densamma). Vi tolererar inte trakasserier av något slag mot någon av våra deltagare. När en deltagare antas till en av Swingum arrangerad kurs förväntas deltagaren följa dansrotationen under klassen, dvs dansa med samtliga deltagare av den andra rollen. Deltagare vid våra arrangemang som bryter mot dessa regler kan komma att stängas av från arrangemanget utan återbetalning av erlagd avgift, enligt beslut från arrangören.

Karta

Upp till toppen