Course calendar

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Kurs: Lindy Hop Grundkurs

Kurs: Lindy Hop Grundkurs

Feb 6, 18:30 - Feb 6, 20:00

Umeå Folkets HusVasaplanUmeå,90329 Karta

Swingums grundkurs ger dig en rivstart in i lindy hopens värld. Vi guidar dig in bland trippelsteg, kickar och musikaliska figurer, så att vi kan dansa tillsammans. Vi förmedlar grundläggande danstermer och positioner som gör lärandet lätt som en plätt. Exempel på dessa är swingout, passering, Charleston och lindy circle. Du behöver inte ha några förkunskaper.

Kursen består av 14 tillfällen och börjar 6 februari.
(OBS! Ingen kurs följande veckor:
vecka 15, den 9 april, skärtorsdag
vecka 18, den 30 april, valborgsmässoafton
vecka 21, den 21 maj, Kristi himmelsfärds)

För att sedan kunna anmäla sig till Swingums fortsättningskurser förväntas du ha genomgått grundkursen i sin helhet.

Instruktörer: TBD
... Visa merVisa mindre

61 intresserad  ·  3 kommer
Kurs: Lindy Hop Fortsättningskurs - Musik

Kurs: Lindy Hop Fortsättningskurs - Musik

Feb 19, 18:15 - Feb 19, 19:45

Umeå Folkets HusVasaplanUmeå,90329 Karta

Swingums fortsättningskurs med tema musik kommer att ge dig möjlighet att ytterligare förfina figurer och rörelsemönster från grundkursen, utan att lägga till många nya. Stort fokus kommer att läggas på musiken vi dansar till, och hur vår dans kan avspegla, komplettera och struktureras utifrån denna. Du kommer att få förståelse för olika typer av swingmusik, från 20- till 50-talet, samt få många möjligheter till rytmträning i olika former.

Förkunskaper: Du förväntas ha genomfört Swingums grundkurs, alternativt ha motsvarande kunskaper (t.ex. genomfört Swingums tidigare grundkurs på 7 tillfällen samt fortsättningskurs med fokus på Charleston).

Instruktörer: TBA
... Visa merVisa mindre

17 intresserad  ·  4 kommer
Kurs: Balboa Grundkurs

Kurs: Balboa Grundkurs

Feb 19, 20:00 - Feb 19, 21:30

Umeå Folkets HusVasaplanUmeå,90329 Karta

Kursen i Balboa är på nybörjarnivå och rekommenderas till alla oavsett om du har gått någon av våra andra kurser i Lindy hop eller inte. Den är även lämplig om du vill repetera och fräscha upp dina tidigare Balboa-kunskaper.

Balboa är en swingdans som uppstod i 20- och 30-talets Kalifornien. Dansen har en upprätt stil, innehåller många rytmvariationer och man dansar ofta nära varandra, bröstkorg mot bröstkorg. Figurerna man dansar är ofta ganska små, vilket möjliggör dans också till snabbare musik. Balboa och bal-swing (som också kommer att tas upp) är utmärkta komplement till t.ex. Lindy hop när man socialdansar och du kommer att utveckla din föra-följa teknik och musikalitet. Du kommer också att få bättre koordination, mjukare och självsäkrare rörelser och en utmärkt hållning!

Ett litet smakprov inför kursstarten: www.youtube.com/watch?v=Wfof2DKigzA

Förkunskapskrav: -
Instruktörer: TBA
... Visa merVisa mindre

18 intresserad  ·  2 kommer
Visa fler danser