Grundkurs 14 veckor

Swingums grundkurs ger dig en rivstart in i lindy hopens värld. Vi guidar dig in bland trippelsteg, kickar och musikaliska figurer, så att vi kan dansa tillsammans. Vi förmedlar grundläggande danstermer och positioner som gör lärandet lätt som en plätt. Exempel på dessa är swingout, passering, Charleston och lindy circle. Du behöver inte ha några förkunskaper.
Kursen består av 14 tillfällen.
Dag och tid: Torsdagar 18.30 – 20.00
Start: v36 (5/9, 2019)

Anmälan kommer snart

Lindy hop fortsättningskurs – rytmik

Kursen ger dig möjlighet att utveckla din egen dans, i samspel med och som komplement till din partner. Detta är en pardanskurs (lindy hop) men där vi jobbar på hur jag som dansare kan dansa än mer själv, utan att min partner behöver föra eller följa samma sak. Detta inkluderar t.ex. solo-jazzvariationer, rytmer och isolering samt fördjupad medvetenhet om sin partner.
Förkunskapskrav: Grundkurs
Kursen består av 7 tillfällen.
Dag och tid: Onsdagar 20.00 – 21.30
Start: v36 (4/9, 2019) (OBS, ingen kurs 16/10)

Anmälan kommer snart

Lindy hop fortsättningskurs – teknik

Kursen fokuserar på samspelet mellan förare och följare och hur vi kan förbättra vår kommunikation. Hur förmedlar förare olika figurer på bästa vis? Hur inspirerar följare sina förare, samtidigt som de följer?
Förkunskapskrav: Grundkurs
Kursen består av 7 tillfällen.
Dag och tid: Onsdagar 18.15 – 19.45
Start: v44 (30/10, 2019

Anmälan kommer snart

Lindy Hop medelavancerad.

Kurser på medelavancerad nivå är för dig som vill ta din dans till en högre nivå. När du anmäler dig till medelavancerad nivå förväntas du kunna det som lärs ut på de tidigare nivåerna, och dessa går du så många gånger du själv vill och behöver. Med dansnivå menas till exempel sådant som förmågan att föra och följa, kroppskontroll, och musikkänsla. Att höja sin dansnivå tar olika lång tid för olika personer, och vissa har med sig en hög dansnivå redan när de börjar nybörjarkursen. Dansnivå kan alltså inte mätas i antal kurser du gått hos Swingum. På medelavancerad nivå har du som deltagare högre förväntningar på ledare och kursmaterial, och ledarna har också högre förväntningar på dig, och inte bara vad gäller dansnivå. Du förväntas till exempel också vara beredd att jobba mer, både på och utanför lektionerna, samt reflektera mer kring din dans.

Förkunskapskrav:


  • Behärskar materialet som lärs ut på de lägre nivåerna
  • Socialdansar regelbundet
  • Kan dansa utan problem i tempo 180 bpm
  • Har börjat experimentera med musikanpassning och dynamik i din dansDag och tid: Onsdagar 20.00 – 21.30
    Start: v44 (30/10, 2019)
Anmälan kommer snart

Autentisk jazz fortsättning

Den här kursen kommer att fokusera på olika jazz-steg som tar din dans till nästa nivå.
Förkunskapskrav: Autentisk jazz grundkurs och ytterligare danserfarenhet hjälper.
Kursen består av 7 tillfällen.
Dag och tid: Onsdagar 18.15 – 19.45
Start: v36 (4/9, 2019) (OBS, ingen kurs 16/10)

Anmälan kommer snart