Swingspiration 2018

Swingum Swingspiration erbjuder lindy hop kurser med internationella och lokala instruktörer på 3 nivåer. Varje nivå erbjuds ca 9h kurs av både lindy hop och tasterklasser. Swingparty med DJ fredagkväll, party med Live-musik lördagkväll, och på söndagen avslutas helgen med en tedans efter kurserna på Ordenshuset.

Priset 1000 SEK (900 SEK Early Bird under september) inkluderar kurser, alla tasterklasser samt inträde till alla danser.

Om man inte vill ta kurs kan man komma till respektive socialdans och betala inträde som vanligt.
Fredagkväll kostar 100 kr (70 kr för medlemmar), lördagkväll 200 kr (170 kr för medlemmar), och söndagens tedans 40 kr.

Sena anmälningar till workshopen kostar fr.o.m. november 1100 SEK.

Nivåer:

  • A: Du har redan deltagit i minst en lindy hop grundkurs, känner till begrepp som passeringar, swingouts och Charleston, och vill fortsätta utveckla din swingdans. Du har antagligen dansat regelbundet mindre än 1 år.
  • B: Du har deltagit i minst en lindy hop grundkurs samt gått flera fortsättningskurser. Du är ambitionerad och vill delta i allt som kommer i din swingväg, och är inte rädd att utmanas med ny teknik, figurer eller musikalitet.
  • C: Du har redan dansat swing lääänge, och har gått alla kurser som erbjuds i din lokala förening. Du har antagligen deltagit i nationella eller internationella event, så som Herräng och The Snowball, och vill ha mer! På den här nivån kan instruktörerna föreslå att du byter till en annan nivå, om de tror att du skulle kunna tillgodogöra dig mer där. Är du osäker på om det här är nivån för dig – fråga dina lokala instruktörer eller en avancerad dansare du har förtroende för.

Schedule

Class schedule. Updated 15 Nov. 2018. Update for Saturday night!

Friday Classes 18.00-20.00 and Swing party from 20.00 to 23.00

Saturday: Classes 10.00 – 16.40 Lindy Hop intro from 19.30-20.30 and live music 20.30-23.30. DJ 23.30-00.00

Sunday: Classes 10.00 to ~15.30 Tea dance 15.00-19.00

Parties

Fredagkväll blir det dans till DJ 20.00-23.00. Lördagkväll bjuder på live-musik 21.00-00.00, och söndagen avslutas med en tedans efter kurserna på Ordenshuset, kl. 15.00 – ~18.00.

Inspiration

This year’s Swingspiration will be on the theme “Inspiration”… and this begins with YOU and your friends! We invite everybody to prepare a little something, maximum 60 seconds, to be performed on Saturday night. It can be anything related to Swing and you decide if you want to go solo, couple or as a team. Remember, it doesn’t have to be good, but it must be short! Send us an e-mail before the weekend, at info@swingum.se, with a heads-up about your participation on this, and if possible, also providing us the music as a sound file.

Lärare

Valérie och Stefan snubblade in i swing-världen genom Lindy Hop. De undervisar tillsammans sedan 2011 och driver en stark lokal scen i Zürich genom att både erbjuda regelbundna veckovisa lektioner, olika temaklasser, samt workshops via deras egen dansskola i Zürich. Båda har också varit helt fascinerade av Balboa sedan de först provade det. Beundrande de eleganta rörelserna till snabb musik och kombinerat med lekfulla rytmer och fotvariationer. De vill inte leva utan Balboa, som har blivit mer än bara dans – det har blivit en livsstil. 2014 provade de Collegiate Shag och fastnade genast också för denna swingdansstil.  Denna energiska dans blev ett utmärkt komplement till deras Balboa & Lindy Hop repertoar. Att kunna anpassa och uttrycka musiken med olika dansstilar är en viktig egenskap som dansare. Socialdans har alltid varit en viktig del för Valérie och Stefan. När de undervisar, så koncentrerar dom sig på en balans av både teknik och lekfullhet, ofta med inslag av föra-följa.

Johan ”Selle” Selander Selle , som han kallas, är uppväxt I Umeå och började undervisa Lindy Hop 2012 I Uppsala. Sedan dess har han hunnit besöka mängder av dansläger både som instruktör och dansare. För närvaranda undervisar han I både Uppsala och Stockholm regelbundet. Selle uppträder, tävlar och tränar I dansgruppen MessAround från Uppsala som nyligen placerade sig på tredje plats i ILHC Lindy team som gick av stapeln I Washington DC. Tidagare har uppträdanden gjorts på bland annat ESDC, Snowball och Herräng Dance Camp. Selle skapade även 2015 en workshop som heter U-Town Swing Camp I Uppsala. Årets upplaga äger rum den 19-21 Oktober och arrangeras av andra dansare i Swingkatten. Det Selle älskar med Lindy Hop är kontakten och mötet med sin partner. Den magi som man tillsammans skapar till bra jazzmusik är en stor anledning till att så mycket tid läggs på dansen.

Miranda van Wonterghem. Miranda älskar allt med Lindy Hop och tar med energi, musikalitet och en stor skopa positivism till alla event hon medverkar på. Hennes första dans var blues. Det ledde henne till sin andra stora kärlek, Lindy Hop. Additionen av Fusion, Balboa och Tango har gjort henne till en kompetent och mångsidig dansare. Miranda började undervisa Lindy Hop och Blues I Amsterdam och har sedan flyttat med sin passion till Köpenhamn. Via hennes undervisning får Miranda utlopp för sin dansglädje med andra på ett roligt och inkluderande sätt. För henne är kärnan I dansen glädje, musikalitet och kontakten hon har med sin partner.

Reser du till Umeå?

Det finns möjlighet att skriva upp sig om du har en ledig säng till en trött Lindy vän eller om du behöver en säng att sova i.Vi kan inte garantera något men vi försöker så gott vi kan med att match anmälningarna när de sakta trillar in.

Umeå är beläget i norra Sverige och har bra infrastruktur via tåg, flyg (UME), färja, buss (t.ex. Y-buss från Stockholm) och fina vägar (E4 och E12).

Uppförandekod

Swingum vill erbjuda alla en säker, trevlig och välkomnande atmosfär. I och med detta förväntas samtliga som deltar i Swingums arrangemang följa denna uppförandekod. Uppförandekoden kommer att tillämpas vid samtliga av Swingums arrangemang. Swingum förväntar sig samarbete från alla deltagare för att försäkra samtliga om en trygg dansmiljö.

Behöver du hjälp? Skicka ett mejl till info@swingum.se eller ta kontakt med arrangör på plats.

Uppförandekod: kortfattad version
Swingum vill erbjuda alla en säker och trygg upplevelse i dansens värld. Detta oavsett köns tillhörighet, ålder, sexuell läggning, förmåga, fysiskt utseende, kroppsform, etnicitet eller religion (eller avsaknad av densamma). Vi tolererar inte trakasserier av något slag mot någon av våra deltagare. När en deltagare antas till en av Swingum arrangerad kurs förväntas deltagaren följa dansrotationen under klassen, dvs dansa med samtliga deltagare av den andra rollen. Deltagare vid våra arrangemang som bryter mot dessa regler kan komma att stängas av från arrangemanget utan återbetalning av erlagd avgift, enligt beslut från arrangören.

Nivå A
Nivå B
Nivå C